HTML

Mi a baj az IM szolgáltatásokkal?

2010.11.19. 14:35 Mkls

Leginkább az hogy nem képesekkel együttműködni egymással, ezért össze-vissza vannak az embernek a kontakjai vagy féltucat rendszerben.

Egy ideális világban valahogy úgy nézni ki a dolog, hogy az ember kiválaszthat egy alkalmazást vagy szolgáltatást, ebbe beleaplikálja az összes kontakját, akármilyen más szolgáltatást is használnak ők, aztán belép amikor akar, és beszélget akivel csak akar. Úgy mint egy telefon hívásnál. Sőt épphogy ezt a kontaktlistát és szolgáltatást a telefonjából is elérheti, mondjuk még offline üzenet küldés lehetőségével megtámogatva, és máris fölöslegessé válna az SMS.

Ehhez képest, most az embernek van MSN-je, Skype-ja, Gmail chatje, meg persze Facebook chat-je, ezen bizonyos átfedésben, de leginkább rendezetlenül fent van néhány ismerőse, akik aztán pont akkor találják meg amikor a legkevésbé számít rá. Pl épp csak meg akarnám nézni a leveleimet, meg csak átfutni a facebookon, erre rámír valaki, és máris le vagyok kötve egy időre ha nem akarok bunkó lenni. Ehelyett, ha online lennék amikor be van kapcsolva a gépem, akkor szépen egyenletesen eloszlanának a megkeresések. Ráadásul pont a bejelentkezésnél zaklatják inkább az embert, mert gondolják akkor biztos ott van...

Ugyan vannak bizonyos szabványok, például az XMPP, amit a google és a facebook is támogat, de ennek ellenére nem tudsz monjuk a gmailből a facebookos ismerőseiddel csetelni, csak ha felraksz egy független alkalmazást ami tudja a kettőt párhuzamosan kezelni. De ekkor is be kell lépned mindkettőbe, külön kontaklistád van, hasonlók.

Szólj hozzá!

Címkék: tech

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása