HTML

Hímsoviniszta-e a Google?

2010.01.09. 18:36 Mkls

Mármint a spamszűrője. Ami ugyan elég hatékony, de úgy látszik a hölgyeket kevésbé kedveli.

Föl vagyok iratkozva egy villamosmérnök levlistára, és ott elég szépen kiválogatja a szűrő a spamet, de néha egy két nem spamnek szánt levélre is téves riaztást ad. Próbáltam rájönni hogy miben különleges ezeknek a leveleknek a tartalma ami alapján spamnak lehetne nézni, de semmi lényeges elemet nem találtam. Viszont ekkor jutottam arra felfedezésre hogy Anna és Niki nevű évfolyamtársaink voltak azok, akikket a szűrő nem kedvelt.

A konklúzium az, hogy a Google nemi alapú diszkriminációval él a hölgyekkel szemben, ugyanis az ő levelük kisebb eséllyel kerül a közvetlenül a címzetthez.

 

ui: Persze tudom hogy ez valszeg azért van mert a spammerek is kedves női nevek mögé szoktak rejtőzni, de ez a tényen nem változtat, hogy nőként valószínűbb, hogy a spamek között végzi a leveled.

Szólj hozzá!

Címkék: tech

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása